Niet-medische mondmaskers kopen

Gratis verzending
5/5
Video afspelen

Samen tegen corona

Het dragen van een mondmasker beschermt mensen om je heen tegen besmetting. Mensen om je heen die een mondkapje dragen, beschermen jou tegen besmetting. Zo helpen wij elkaar.

De door Masks4All aangeraden gezichtsmaskers zijn geen medische maskers. Die zijn hard nodig in de zorg. Maar ze bieden wel een bescherming en helpen de overdracht van virussen tegen te gaan.

Kriebelt het om zelf een stoffen mondmasker te maken?

We raden iedereen sterk aan om zelf een stoffen mondmasker te maken. Ontdek snel hoe je aan de hand van tips, uitleg en het goedgekeurd patroon van FOD volksgezondheid helemaal zelf een mondmasker kan maken.

Wist je dat 8 van de 10 machtigste landen ter wereld (gemeten naar BBP) aanraden om zelfgemaakte maskers in het openbaar te dragen: de Verenigde Staten, China, Japan, Frankrijk, Indië, Canada, Duitsland en Brazilië.

In Belgie is het sinds 11 juli verplicht een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer; in winkels en winkelcentra; in bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea en bibliotheken en ze worden sterk aangeraden op alle openbare plekken.

Masks4All Mondmaskers

Hoe draag ik mijn stoffen mondmasker?

Het dragen van een mondmasker helpt om de verspreiding van Covid-19 te beperken, maar alleen wanneer je het masker correct draagt.
Opzetten, afzetten, dragen, wassen en bewaren zijn handelingen die je met de nodige zorg moet doen.

Het mondmasker opzetten

  • Voor dat je het mondmasker opzet, was je grondig je handen.

  • Raak enkel de elastieken of lintjes aan bij het opzetten van je masker.

  • Het mondmasker moet je neus, mond en kin bedekken en moet goed aansluiten aan de zijkanten.

  • Begin je masker op te zetten aan de bovenkant door het goed te zetten op je neus. Bindt het vast aan de onderkant door je kin te bedekken.

Het mondmasker dragen

  • Van zodra je het mondmasker hebt opgezet, vermijd je om je masker aan te raken.

  • Als je mondmasker afglijdt of niet goed bevestigd is, raak het dan enkel aan de zijkanten aan om het terug te bevestigen.

  • Vermijd om je masker te vaak op en af te zetten.

Het mondmasker afzetten

  • Om je mondmasker af te zetten, raak je het enkel aan de elastieken of lintjes aan.

  • Nadat je het hebt afgezet, was je grondig je handen.

  • Als je het masker moet afzetten voor een korte tijd (om bijvoorbeeld te drinken), leg het dan op een propere plaats die je nadien makkelijk kan schoonmaken of stop het in een lucht doorlatende zak.

Ik bescherm jou, bescherm jij mij?

Help levens te redden en de verspreiding van COVID-19 te beperken door #Masks4All te delen op sociale media!